ПРОИЗВОДИ


Наши производи:

Кајмак


Готово свака кућа има своју технологију производње овог висококвалитетног и неодољивог кремастог млијечног производа. Управо због тога поједини крајеви су посебно познати по „добром” кајмаку, па се традиционално сматра да најбољи кајмак у Босни и Херцеговини долази са Романије. Традиционални је састојак многих јела, мада се најчешће служи као прилог или премаз. Тако је једно од најпознатијих јела пљескавица са кајмаком или пак погачица са кајмаком, а кљукуша је готово незамислива без премазивања овим кремом.

Сир


Вјеровање старих Грка да је сир дар од богова раширило се по свијету и данас свака земља има своја сирна богатства. Можемо се похвалити изузетним домаћим сиром од пуномасног млијека чији укус посебан сам по себи због условљенисти географским положајем, а када се томе дода дугогодишња традиција добри резултати су неминовни.

Кисело млијеко


Годинама се на Романији производи кисело млијеко по рецептима наших бака. Изузетно здраво и укусно отхранило је многе генерације, бивајући неизоставан дио свакодневне трпезе.

Млијеко


Непастеризовано домаће пуномасно млијеко, производ наших незагађених планинских ливада.